Box-eten

box-eten.jpg Vaak als ik over de Binnenweg loop (voor de niet-Heemstedenaren: het bruisend centrum van ons dorp) staan ze er weer. De mensen van HelloFresh. Gelikte verkopers met strakgesteven beige schorten met het groene logo op de borst achter een mooi opgedirkte tafel met, natuurlijk, een rijkelijk gevulde kartonnen doos erop; de inzet van hun aanwezigheid. De schalen vol hapjes zijn lokkertjes om met je aan de praat te raken. ‘Lekker toch? Uit de doos van deze week. Dit is de vegetarische maaltijd, met couscous en zoete aardappel. Uit hoeveel leden bestaat uw gezin? Vier, zegt u? Dan zou de driemaaltijden box voor u neerkomen op…’

Met een grote boog loop ik er omheen, mijn lekkere trek bedwingend want hee, ik bepaal toch zeker zelf wel wat ik eet? Daar heb ik geen doos-met-inhoud en receptjes voor nodig. En dan de kinderen, die zien me al aankomen. Je zal zien dat er elke week iets inzit wat ze niet lusten. Mijn eigen maaltijden zijn dan zo nu en dan wat inspiratieloos, ze zijn in ieder geval discussieloos. Nee hoor. Mij niet gezien. ByeByeFresh.

Tot er op een avond wordt aangebeld. Ik sta net te koken dus manlief doet open. Na tien minuten komt hij enthousiast weer binnen. ‘Zo, geregeld! Dat was een verkoper van HelloFresh. Over een week krijgen we de eerste proefbox. Vier weken lang, elke maandag. Drie maaltijden voor vier personen. Hoef jij door de weeks niet meer naar de supermarkt.’

Lekker dan… Ik had ze binnen één minuut de deur gewezen. Maar het leed is reeds geschied, proberen dan maar. En over vier weken niet vergeten weer op te zeggen.

De eerste doos wordt keurig op tijd bezorgd. Gevuld met onder andere vis (houdt manlief niet van), rijst (houdt zoon niet van), pinda’s (mag dochter niet hebben) en radijsjes (vind ik vies). Bij voorbaat kansloos, deze doos. Nou ja, daar gaan we dan. Braaf pak ik de ingrediënten voor de eerste maaltijd en maak het klaar, slaafs volgens het recept. Ondertussen dek ik mij in tegen het ‘vinniknielekker’, ‘eetiknie’ en ‘dasvies’ dat onherroepelijk gaat komen. Ook van mezelf want de radijzen staan op het menu. Bèh!

Maar hoe ze het voor elkaar krijgen, weet ik niet. We zitten alle vier te smullen! Op het stukje vis van manlief na dan, dat heb ik vervangen door een lapje varken. Heerlijk! Al wordt er in het begin nogal sceptisch gekeken naar die witte ronde plakjes met dat rode randje.

Om een lang verhaal kort te maken: we zijn nu negen weken en net zoveel boekjes met recepten verder en kijken elke maandag uit naar een nieuwe doos met lekkers. Soms zit er een ingrediënt tussen dat zelfs de receptenbedenkers van HelloFresh niet echt smakelijk weten te krijgen maar veel vaker is het lekker. Echt lekker. Gewoon verrukkelijk! We eten de meest exotische dingen. Linzen, zoete aardappel, venkel, harissa, hoemoes, Libanees platbrood. Ingrediënten waar ik normaal niets mee deed omdat ik geen idee had wat ik ermee kon. Ik leer bij, krijg inspiratie en word er stiekem ook heel blij van dat ik door de weeks niet meer naar AH hoef. Ik wil niet anders meer.

En wat die discussies aan tafel betreft: die zijn er wel maar veeg ik in één keer van tafel. ‘Tja, eten uit de doos hè. Ik heb het niet zelf bedacht. Dus, ogen dicht, mond open, kauwen en niet zeuren.’ En ondertussen eten ze alles wat je ze maar voorzet. HelloWinst!


Blogs automatisch in je mailbox? Laat dan hier je mailadres achter:


 

Leuke gymles
Nieuw ankertje

One thought on “Box-eten

  1. Ook ik ga met een grote boog aan de Hellofresh “zieltjeswinners” voorbij!
    Manlief blijft kleven, ik stap dapper door. Als hij zich weer bij mij voegt is steevast z’n opmerking dat het misschien toch iets voor mij is. Hoef ik niet steeds te bedenken wat we gaan eten en het zou ook weer schelen in de tijd met boodschappen doen.
    Ik vind niets zo erg als dwang. In het dagelijkse leven zit dat er in zo’n grote mate in dat ik waar mogelijk lekker doe wat ik op dat moment verkies! Beetje rebellie is mij niet vreemd. Misschien dat ik de volgende keer ook blijf luisteren als ze hem – want mij spreken ze echt nooit aan, hem altijd – weer aanspreken. Geniet intussen van de tijd die je overhoud en smul van het eten! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *