Liefde

liefdeZe ligt in bad, mijn lieve kleine engel, mijn grote liefde. Haar prachtige lichaam languit in het water, precies pas tussen de wanden van het witte bad. Alleen haar neus komt boven het dampende, rimpelloze water uit. Volmaakt vind ik haar. Mooi gevormde voetjes, ondanks de immer te lange teennagels nog niet groot genoeg om door het wateroppervlak heen te steken. Ze zitten vast aan wat eindeloos veel been lijkt, ontsierd door blauwe plekken op haar knieën en schenen; de stille getuigen van de wilde spelletjes overdag, het stoeien met haar broer, ravotten met vriendinnen. Haar heupen, recht en hoekig, missen nog de vrouwelijke rondingen. Maar dat gaat goed komen, weet ik uit ervaring. Haar armen zweven gewichtloos langs haar buik. Slanke, knokige vingers, langzaam in uit, spelen met het water. Heel ontspannen en rustig. Restjes gele nagellak op haar nagels. Haar blonde, lange haren lijken als een stralende aureool om haar mooie gezicht te zweven. Ogen gesloten, een gelukzalige en tevreden glimlach om haar rode lippen, door een val getekend voor het leven.

Ze heeft niet door dat ik naar haar kijk. Een volle minuut lang.

Als ze haar ogen opent, kijken haar blauwe ogen me stralend aan. Hoi lieve mama. Dag lieve schat, ik hou van je.


– deze blog is eerder, in verkorte versie (120 woorden precies), gepubliceerd op 120w.nl


Blogs automatisch in je mailbox? Laat dan hier je mailadres achter:


 

 

 

 

Bout
De twee kanten van de samenleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *