Diederickje

woeste-hond‘Oh shit, au.’

Beduusd van de onverwachte klap sluit hij zijn ogen en laat zijn behelmde hoofd zakken.

‘Auw! Fuck.’

Snel brengt hij zijn nek weer omhoog. Door de sterren in zijn hoofd en in het getinte raampje kijkt hij recht in een paar rooddoorlopen ogen. Lippen omhoog gekruld kijkt het zwarte, lompe wezen hem vals aan. De Puch bovenop zijn linker been en de pijn beletten hem op te staan en weg te rennen.

‘Fuck…’

‘Nou, het vloeken bent u in ieder geval niet verleerd door deze malheur. Diederick, stil. Stil!’

Zijn ogen volgen de met kleurige steentjes ingelegde leren riem die aan de nek van het grommende dier hangt.

‘Diederick houdt nou eenmaal niet zo van bromfietsen, weet u. Maar ja, zo gaat dat eenmaal met gezelschapsdieren, die hebben zo hun eigen nukken. Neem nou Catharina. Och arm, Catharina toch. Zo sneu dat ze het leven heeft moeten laten door een grasmaaier. Een grasmaaier, nota bene! Ze kon er gewoon niet tegen, weet u. Dan werd ze wild. Zodra ze er eentje hoorde… Niet te stoppen was ze dan. Tot die elektrische dingen hun intrede deden. Die stroom hè, dat kon haar lijfje niet hebben. En nu dan Diederickje…’ Ze zucht. ‘Die kan dus niet tegen gemotoriseerde fietsen. Maar dat vind ik niet zo erg, daar hangt geen elektriciteitsdraad aan vast. Nou, gelukkig is er niets aan de hand. De vorige werd hem bijna fataal, weet u. Buiten bewustzijn was hij. Kom Diederick, we gaan weer. Kom mopje, kom!’

Ze wurmt de riem los die met een lus om het stuur is vast komen te zitten. Dan lopen ze weg. Nog even kijkt Diederick om en trekt vervaarlijk de lippen omhoog. ‘Nee, kleine gekke jongen. Nu is het klaar. Thuis mag je weer lekker stout doen. En krijg je een koekje.’

Verdwaasd kijkt hij ze na. Diederickje. En die blasétrut.


Schrijfkring, oktober 2016

Opdracht: schrijf een kort verhaal waarin de woorden ‘gezelschapsdieren’, ‘bewustzijn’ en ‘blasétrut’ samenhangend voorkomen.

Alternatieve troonrede
Rojvan's eerste Sint Maarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *