Boekenweek schrijfwedstrijd (‘De ogen van Bustian’)

Win een reis naar literair Marokko met Abdelkader Benali. Doe mee met de Boekenweek schrijfwedstrijd en stuur je mooiste, ontroerendste of beste reisverhaal in. De opdracht luidt: beschrijf een reiservaring (van maximaal 1000 woorden) die je altijd bijgebleven is.

Als ik deze oproep in februari 2014 lees, moet ik gelijk denken aan het jaar 1990. Dat is het jaar dat ik voor het eerst zonder ouders maar mét vriendinnen de landsgrenzen overga voor een bus- en campingvakantie naar Umag, Joegoslavië. De vakantie zelf is zoals een dergelijke vakantie moet zijn. Heel veel lol, te weinig slaap, slecht eten, zon, zee, veel nieuwe vrienden, vrijheid, drank… Maar al die nieuwe ervaringen zijn niet de reden dat deze reis voor mij zo bijzonder is.

Nee, deze vakantie is mij altijd bijgebleven door één bepaald persoon. En een gebeurtenis die achteraf zoveel indruk op mij heeft gemaakt dat het hele verhaal mij nu, bijna 25 jaar later, nog steeds raakt.

And the winner is…
Juryvoorzitter Abdelkader Benali kiest uit alle inzendingen de vijf beste, mooiste of ontroerendste reis- of vakantieverhalen uit. De auteurs van de winnende verhalen neemt hij persoonlijk mee op een literaire ontdekkingsreis door Marokko. Of hij zich laat beïnvloeden door de waardering of recensies van anderen durf ik niet te zeggen. Maar laat ik het zekere voor het onzekere nemen en jou vragen vooral een recensie te schrijven of je waardering te laten blijken op de website van Nederland Schrijft.

Dat kan hier

Mijn verhaal, De ogen van Bustian, is te lezen op de site van Nederland Schrijft. Daar staan ook de overige inzendingen. Of ik nou naar Marokko mag of niet, ik wens jou met het lezen in ieder geval net zoveel plezier als ik had tijdens het schrijven van het verhaal!

schrijfwedstrijd


Blogs automatisch in je mailbox? Laat dan hier je mailadres achter:


 

schrijfwedstrijd

Warm feestje
Respect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *