Mijn eerste liefde

Edwin…
Mijn eerste verliefdheid.
Op Camiel, Kevin, Dirk en Klaas na dan. Puberaal verliefd op het leven. Afzetten tegen mijn ouders, experimenteren, jongens keuren, wachten op de eerste zoen. Want dat laatste deed iedereen, alleen… niet met mij. Nóg niet. Edwin was anders. Hij zag me, praatte met me, danste met me. Met mij! Met hem zou het gebeuren. Dat wist ik gewoon. Edwin. Blond, klas hoger, woest aantrekkelijk. Ik zwijmelde weg, droomde van hem. Hij was perfect. Op één minuscuul puntje na: hij had een vriendinnetje. En, zoals dat gaat als je verliefd bent, ik vond dat vriendinnetje stom.

Edwin…
Haar eerste liefde.
Ze hadden al gezoend. En gefriemeld en zo. Want dat doe je na drie maanden verkering. Ze vond hem leuk. Echt leuk. En hij haar ook, dacht ze. Maar waarom keek hij dan steeds vaker naar dat blonde wicht uit de derde? Ze voorvoelde het einde. En, zoals dat gaat als je de hete adem van de concurrentie in je nek voelt, ze vond dat kind stom.

Edwin….
Mijn eerste liefde.
Oftewel eerste verkering. De eerste tongzoen, hand-in-hand fietsen. Ik had de jackpot en was gelukkig, al was er van hartstochtelijk houden nog geen sprake. Maar hij wilde mij! Niet die ander! En, zoals dat gaat als je verkeert, je gaat mee naar de verjaardag van zijn beste vriend.

Edwin….
Hij houdt zijn hart vast.
Op een feest met zijn oude èn nieuwe liefde. Hij ziet ze uit hun ooghoeken naar elkaar gluren. Elkaar ontwijken. En dan, alsof de duvel ermee speelt, zitten ze ineens naast elkaar. Ze praten. Eerst kortaf, aftastend. Dan vrijuit, voluit, ze lachen. En, zoals dat slechts zelden gaat tussen rivalen, ze raken niet meer uitgepraat.

Edwin…
Hij komt er niet meer aan te pas.
Nooit meer. Nou, soms dan. Als we onze mannen, kinderen en wie het maar horen wil vertellen hoe ‘ons’ eerste vriendje ons heeft samengebracht. En, zoals dat gaat tussen vriendinnen, dan heffen we het glas en proosten. Op Edwin.


Geschreven voor: verhalenwedstrijd OSMS, thema: eerste liefde (maart 2016)

Hardleers
Alternatieve troonrede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *